Ο Πύργος Δροσίνη, στις Γούβες της Ευβοίας, είναι κτισμένος πάνω σε βράχο και δεσπόζει της περιοχής. Είναι διόροφο κτίσμα 100 τ.μ. με πέτρινους τοίχους πλάτους ενός μέτρου. Είναι ενετικής αρχιτεκτονικής και ιδιαίτερα σημαντικό κτίσμα για την περιοχή.
Κτίσθηκε στα πρώτα χρόνια του 19ου αιώνα από τον τότε τούρκο ιδιοκτήτη του, Ιμπραήμ- Αγά. Μετά το 1821 πουλήθηκε στους αδελφούς Δρόσους μαζί με τα κτήματα.
Το 1831, ο Πύργος έρχεται ως προίκα στην δικαιοδοσία του Χρήστου Δροσίνη, πατέρα του Γεωργίου Δροσίνη. Στη συνέχεια περνάει στην ιδιοκτησία του ιερέα του χωριού Σταύρου Παπαϊωάννου και έπειτα στους απογόνους του.
Τέλος μεταβιβάστηκε στην Κοινότητα Γουβών, σήμερα Δήμο Ιστιαίας-Αιδηψού. Το κτίριο αναστηλώθηκε μετά από έγκριση της μελέτης από την 1η Εφορεία Νεοτέρων Μνημείων (αρ. πρωτ. 997/σχ.1383/26.10.88) από την Κοινότητα Γουβών με χρηματική ενίσχυση του ΥΠ.ΠΟ/ΔΠΚΑΝΙΝ Έχει χαρακτηρισθεί διατηρητέο μνημείο, σύμφωνα με την Υ.Α.Φ. /131/9016/1127/23.04.77/ΦΕΚ. 417/ 29.04.77. Σήμερα το 2014 ο Πύργος καταρρέει.
Από το 1876 για πολλά καλοκαίρια της εφηβικής του ηλικίας ο Δροσίνης τα έζησε στις Γούβες συντροφιά με τον πατέρα του. Το μέρος τον ενέπνευσε και έγραψε πολλά έργα. Ακόμα η Έρση (μυθιστόρημα) και το Μοιρολόι της Όμορφης (ελεγείο) αναφέρονται στις Γούβες.
Στη σειρά αυτοτελών εκδόσεων του Συλλόγου «ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ Γ. ΔΡΟΣΙΝΗ» εξέδωσε βιβλίο υπ΄ αριθμ. 9 με τίτλο «ΣΤΟΝ ΠΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΓΟΥΒΩΝ» με κείμενο του Δροσίνη.